Prvo srečanje medgeneracijskega branja / A nemzedékek közötti olvasás első találkozója

Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS je v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije osnovalo projekt »Medgeneracijsko branje mladinskih knjig«, katerega namen je povezati skupine bralcev iz več starostnih obdobij.

V sklopu tega projekta smo v petek, 12.3.2021 izvedli prvo srečanje medgeneracijskega branja preko zoom povezave. Srečanja se je udeležilo 13 učencev, 8 učiteljev, 4 upokojenci ter 3 projektni partnerji projekta Motivage.

Knjigo Jane Bauer, Kako prestrašiti pošast je doživeto prebrala naša upokojena učiteljica, Lea Horvatič.

 

VTISI PRVEGA SREČANJA/ AZ ELSŐ TALÁLKOZÓ BENYOMÁSAI:

Kaj so povedali mladi?/ Mit mondtak a fiatalok?

Mladi oz. učenci so bili navdušeni nad vsebino knjige, namreč sami se tudi včasih soočajo z različnimi strahovi. Nekatere je strah višine, teme, žuželk ipd. Našteli so tudi nekaj knjig, v katerih nastopajo pošasti. V sklopu knjižnične dejavnosti so narisali sebe v ogledalo. Skupaj smo prišli do spoznanja, da tudi sami smo si lahko kdaj »pošasti« s svojim obnašanjem do drugih.

Kaj so povedali odrasli?/ Mit mondtak a felnőttek?

Odrasli so izrazili zadovoljstvo. Upokojena učiteljica je bila vesela povabila in sodelovanja na srečanju. Ravnateljica šole je podala idejo za naprej, da bi se k naslednjemu srečanju povabili še ostale šole.

Vtis koordinatorice/ A koordinátor benyomásai

Ker imamo otroke s posebnimi potrebami, je pomembno, da se učenci predhodno seznanijo z vsebino knjige, saj se tako lahko aktivno vključijo v pogovor. Pred srečanjem so bili polni pričakovanj ter nad izvedbo zelo navdušeni. Komaj čakamo/čakajo naslednje srečanje. Srečanje je bilo zelo uspešno, kar so potrdili tudi udeleženci srečanja. Kot koordinatorico me obdajajo zelo prijetni občutki, saj se je pokazalo, da se je splačal ves vložen trud. Še naprej se bom trudila s spodbujanjem branja med našo populacijo. V bodoče bo potrebno z malo več motivacije spodbuditi k sodelovanju starše. Še posebej nas je veselilo, da se je odzvala povabilu tudi vodja projekta, ga. Tilka Jamnik.

Veselimo se že naslednjega srečanja.

 

Povezava do posnetka srečanja: https://www.youtube.com/watch?v=AbEGHLg8EXY

no images were found

 
 

Več prispevkov iz Pretekli

 
 
 
 
 
 
Dostopnost