Svetovalna služba na daljavo / A tanácsadó szolgálat távmunkája

Spoštovani starši/dragi učenci!

V času, ko je kriza žal preveč posegla v naša življenja, se zagotovo tako starši kot učenci srečujete z različnimi vprašanji, dilemami in tudi stiskami. Lahko, da se ob tem počutite zaskrbljene, negotove, zmedene ali osamljene. V takšnih situacijah je še posebej pomembno, da se pogovorimo, izrazimo svoje občutke, strahove in negativne misli ter poiščemo načine za soočanje s težavami. Zavedajte se, da v težkih trenutkih niste sami.

V primeru, da potrebujete pomoč ali bi želeli samo podeliti svojo izkušnjo glede izobraževanja na daljavo, sem vam na voljo na telefonski številki 041 373 462 ali mi pišite na e-mail .

Še posebej se obračam na vas učence, da brez zadržkov komunicirate z mano, tako kot smo to počeli v šoli. Lahko na zgoraj naveden način, ali pa predlagajte tudi kakšno drugo možnost, ki je vam ljubša (Skype, WhatsApp, Messenger…).

Izkoristite čas, ki vam je na razpolago, in počnite vse to, česar prej niste mogli, ker vam je morda zmanjkalo časa. Bodite doma drug z drugim, učite se skupaj, pogovarjajte se, podelite kakšno lepo misel med seboj, igrajte se družabne igre, berite in pripovedujte si pravljice in šale, smejte se, kuhajte, telovadite skupaj, gibajte se na svežem zraku po dvorišču oziroma tam kjer je varno, in se preprosto imejte radi.

Nekaj koristnih nasvetov in informacij, ki sem jih pripravila za vas, lahko najdete spodaj.

Ostanimo povezani, zdravi in nasmejani.

Spomenka Juretič, svetovalna delavka

 

 

Tisztelt szülők!/Kedves gyerekek!

A jelenlegi válsághelyzet nagy mértékben befolyásolja életünket, mint szülők, mint tanulók különböző kérdésekkel, dilemmákkal és szorongással szembesülnek. Ezekben a helyzetekben különösen fontos, hogy megvitassuk, kifejezzük érzéseinket, félelmeinket és negatív gondolatainkat, és megtaláljuk a módját, hogy megbirkózzunk a problémákkal. Ne feledjék, hogy nincsenek egyedül ebben a nehéz pillanatban.

Ha segítségre van szükségük, vagy szeretnék megosztani velem a távoktatás nyújtott tapasztalatokat és élményeket, bátran hívjanak. Elérhető vagyok a következő telefonszámon 041 373 462 vagy ímélcímen  .

Kedves tanulók, ti is nyugodtan hívjatok. Beszélgessünk úgy, ahogy az iskolában szoktunk. Számotokra is elérhető vagyok a fenti telefonszámon és ímélcímen. Javasoljatok más kommunikációs eszközöket is (Skype, WhatsApp, Messenger…).

Itt az idő, hogy befejezzék azokat a teendőket, amikre eddig nem volt idejük. Maradjanak otthon, élvezzék a családtagok társaságát, tanuljanak közösen, beszélgessenek egymással, játszanak társasjátékokat, olvassanak, meséljenek egymásnak meséket és poénokat, nevessenek, süssenek és főzzenek, tornázzanak, menjenek ki a friss levegőre és szeressék egymást.

Készítettem önöknek/nektek néhány hasznos tanácsot és információt, amit alul találnak/találtok.

Maradjunk kapcsolatban, őrizzük meg egészségünket és legyünk mosolygósak!

Spomenka Juretič, tanácsadó

 

 

NASVETI ZA UČENCE IN STARŠE / TANÁCSOK A TANULÓKNAK ÉS SZÜLEIKNEK:

Kako se pogovarjati z otroki o koronavirusu.

Kako obvladovati stres.

Nekaj idej, ki vam lahko pomagajo pri učenju na daljavo.

Bodite telesno dejavni.

 
 

Več prispevkov iz Pretekli

 
 
 
 
 
 
Dostopnost