Ponovno v šoli / Visszatérés az iskolába

Po dveh mesecih učenja na daljavo – ki je s seboj prineslo marsikatero preizkušnjo in novo izkušnjo – se je bilo v ponedeljek, 18.5.2020 nadvse osvežujoče vrniti v šolo in ponovno videti učence v živo. Nekateri pravijo, da nič več ne bo tako, kot je bilo pred epidemijo. Verjamem, da res ne, saj se svet iz dneva v dan spreminja tako ali drugače in tudi nastala situacija je pripeljala s seboj marsikatero spremembo, zaradi česa tudi vrnitev v šolske klopi ni bila običajna. A vsaka stvar prinaša s seboj tako dobre kot tudi slabe strani. Iz vsake situacije pa se je moč kaj naučiti. Tudi iz te, zato pozitivno zremo jutrišnjemu dnevu naproti za dosego novih znanj in podvigov vsakega posameznika ter oblikovanju še močnejših medsebojnih odnosov.

Učenci so dan sproščeno preživeli ob obilici pogovora in deljenju svojih občutkov o času, ko je pouk potekal na daljavo. Spoznavali so novo rutino delovanja znotraj oddelka ter pravila, katerim so se brez večjih težav prilagodili. Vsi so/smo bili zelo veseli vrnitve v šolo. Učenci so povedali, da so si kljub prvotnemu veselju ob novici, da bodo morali nekaj časa ostati doma, vsi zelo želeli nazaj v šolo (in to že kar precej hitro). Pravijo, da je bilo doma dobro, ampak, da se je v šoli lepše učiti. Tudi pozitivno stran učenja na daljavo so našli, to je možnost daljšega spanja zjutraj.

A rossz napok azért léteznek, hogy megtanítsanak valamire bennünket és szebbé, értékesebbé varázsolják a szép napokat. Hinnünk kell abban, hogy végül mindig minden jóra fordul, hogy minden a Jó felé tart. Ha most még nincs minden rendben, az csak azt jelenti, hogy még van előttünk út, amin végig kell mennünk.

 
 

Več prispevkov iz Pretekli

 
 
 
 
 
 
Dostopnost