Na kolo, vlak ali letalo? / Kerékpárral, vonattal vagy repülővel ?

Promet, kot rdeča nit je učence OVI B  spremljala tudi na zaključni ekskurziji. Po  malici smo se odpeljali v Beltince. Tam smo si ogledali kolesarski muzej na prostem. Sprehodili smo se skozi park, opazovali staro grajsko poslopje in sončno uro, ki krasi mogočne zidove le- tega.

Pot nas je vodila proti Rakičanu. Ustavili smo se na letališču. Z zanimanjem smo poslušali gospoda Jerneja, ki nam je veliko povedal o letalih in odprl hangarje. Športna in jadralna letala so poletela po soboškem nebu, mi pa smo vmes pomalicali. Nato smo pohiteli na vlak.

V Murski Soboti smo se sprehodili po železniški postaji. Tu smo izvedeli, kako je potovati z vlakom. Naredili smo nekaj fotografij pred staro lokomotivo, posladkali s sladoledom in se veseli odpravili nazaj v šolo.

 


 

A tanévnek  lasan vége, ezért itt az idő a kirándulásoknak. Az OVI B tagozat Belatincen,Rakicsánban és Muraszombaton  kirándult. Sok érdekeset láttunk: régi keŕkpárok kiálitását, sport repülőket és egy igazán régi  mozdonyt. Persze a kirándulást  egy jó ízű fagyival fejeztük be.

 

no images were found

 
 

Več prispevkov iz Pretekli

 
 
 
 
 
 
Dostopnost