»… otok je za nas cilj želje in hrepenenja, otok je pustolovščina in navdih, otok je lepota in modrost, otok je daleč od ljudi in vendar na njem živijo ljudje – otok je živo bitje, čeprav je iz kamna in prsti, otok je na neki način človek, otok sem jaz, si ti, smo mi.« (Mate Dolenc: Otok se očisti; odlomek)

 

V petek, 4.6.2021 smo v sklopu projekta Rastem s knjigo obiskali mestno knjižnico z učenci  druge triade. Knjižničarka je predstavila mestno knjižnico; oddelke, klasifikacijo, podala veliko splošnih  informacij o delovanju knjižnice. Učenci so radovedno spraševali ter si ogledovali knjižnične police. Ob koncu srečanja je vsak učenec prejel knjigo Matea Dolenca; Kako dolg je čas.

Vsem učencem želimo prijetno branje.

Link do predstavljene knjige; Kako dolg je čas: https://www.youtube.com/watch?v=njolGzFyY3c


Pénteken, 2021. 6. 4-én iskolánk tanulói a Könyvvel növekszem projekt keretében ellátogattak a városi könyvtárba. A könyvtárosnő bemutatta a könyvtárat és tevékenységeit, sok információval gazdagított bennünket. A tanulók érdeklődve kísérték végig a bemutatót és a könyvtár polcait. Minden tanuló ajándékba megkapta Mate Dolenc; Kako dolg je čas című könyvét.

Minden tanulónak kellemes olvasást kívánunk.

Link a bemutatott könyvhöz: https://www.youtube.com/watch?v=njolGzFyY3c.

 

no images were found

Dostopnost