OPIS PROJEKTA/ A PROJEKT BEMUTATÁSA

Vodja/Projektvezető:  Andrea Pisnjak                                                           

Konzorcijski partnerji/ Konzorcius partnerek:

Pécsi EGYMI, Madžarska Spojena skola,

F.Rakocziho 432/28, Kralovsky Chlmec

 

Trajanje/Időtartam:

Od 1.11.2021 do 1.11.2023

 

Opis projekta/Projektleírás:

V projektu Erasmus + Magonc sodelujejo trije zavodi: DOŠ II Lendava, Pécsi Éltes EGYMI, Spojena skola, F.Rakocziho 432/28, Kralovsky Chlmec. Vsaka šola ima poglavitno dejavnost, ki jo predstavi partnerjema v okviru strokovnih izletov. Poglavitna naloga naše šole je, da v teoriji in praksi predstavi gojenje zdravilnih rastlin in ureditev visokih gred. Poleg tega imamo še naslednje naloge: izdelovanje in krasitev glinenih loncev, izdelovanje lončnic iz odpadnih materialov, kompostiranje, predelava sadja in zelenjave, izdelava ptičjih krmilnic, organizacija izletov na male vrtove oziroma kmetije, organizacija sejmov z narejenimi izdelki, delavnica za starše, učitelje.

Projekt traja od novembra 2021 do novembra 2023.

 

Cilji/A projekt céljai:

Cilj projekta je naučiti otroke s posebnimi potrebami veščin, ki jih potrebujejo za samooskrbo, poznavanja, zbiranja in pridelave zelenjave ter rastlin za zdrav način življenja, razviti občutek odgovornosti za okolje, hkrati jih podučiti o učinkoviti rabi naravnih virov.

Operativni cilji: spoznavanje zdravilnih zelišč; spoznavanje zdravilnih učinkov zelišč; izdelava mazila iz zelišč; priprava zeliščnih namazov; urejanje vrta; izdelava darilnih paketov; spodbujanje doživljanja, izražanja in veselja do narave; uporaba in razvijanje spretnosti: odkrivanje, raziskovanje; razvijanje sposobnosti in načine za vzpostavljanje, vzdrževanje in uživanje v prijateljskih odnosih z drugimi osebami; navajanje na delo v skupini; razvijanje fine motorike; razvijanje rokovanja s kuharskimi pripomočki.

Več o projektu si lahko preberete na uradni spletni strani projekta: https://www.pecsielteserasmuspalyazatok.hu/payazat-4-magonc/

Dostopnost