Naša šola je pretekli teden organizirala tekmovanje v nogometu, ki so se ga udeležili naši učenci ter učenci iz OŠ IV Murska Sobota, OŠ Cvetka Golarja in Podružnične šole dr. Janka Šlebingerja iz Gornje Radgone.

Učenci so se najprej pomerili v žongliranju. Vsaka šola je izbrala svojega predstavnika, ki je v dveh poskusih poskušal doseči najboljši rezultat. Najboljši rezultat je zapisal učenec iz Gornje Radgone, na drugo mesto pa se je uvrstil učenec iz Murske Sobote.

Nato so se učenci pomerili v igri. Tekmovalci so poskrbeli, da smo spremljali zanimive in poštene dvoboje. Po šestih odigranih tekmah se je na državno prvenstvo uvrstila ekipa OŠ IV Murska Sobota, na drugem mestu so končali Radgončani, na tretjem pa naša domača ekipa.

Posebej veseli smo bili veseli ponovnega sodelovanja z MNZ Lendava, ki je naše tekmovanje podprla s praktičnimi nagradami ter prisotnostjo sodnika in predstavnika, ki deluje v okviru projekta Nogomet za vse.


Az iskolánk a múlt héten labdarúgó versenyt rendezett, amelyen az iskolánk tanulói mellett az OŠ IV Murska Sobota, OŠ Cvetka Golarja és Podružnične šole dr. Janka Šlebingerja tanulói vettek részt.

A diákok először cselgáncsban mérkőztek meg. Mindegyik iskola kiválasztotta a képviselőjét, akinek két kísérlete volt arra, hogy a legjobb eredményt érje el. A legjobb eredményt a Gornja Radgona tanulója érte el, a második helyezettet pedig a Muraszombat tanulója érte el.

Ezt követően a tanulók megmérkőztek egymással. A versenyzők gondoskodtak arról, hogy érdekes és sportszerű mérkőzéseket láttunk. Hat lejátszott mérkőzés után az OŠ IV Murska Sobota csapata országos bajnokságra jutott el. A második helyet Gornja Radgona érte el, a harmadikat pedig az iskolánk csapata.

Külön örömünkre szolgált, hogy ismét együttmüködhettünk a MNZ Lendvával, akik különböző praktikus ajándékokkal támogatták a versenyt, emellett pedig bírót biztosítottak és ellátogatott hozzánk a »Nogomet za vse/Foci mindenkinek« projekt képviselője.

Dostopnost